איגוד האינטרנט הישראלי בשיתוף עם החוג לריפוי בעיסוק באוניברסיטת תל-אביב, פותח בפרוייקט חדש, במסגרתו תיבדק נגישותם של אתרי אינטרנט בארץ עבור אנשים בעלי מוגבלויות. בפרוייקט רחב ההיקף ישתתפו למעלה מ-60 סטודנטים מהחוג לריפוי בעיסוק, כחלק מקורס טכנולוגיה שיקומית, שאותו מלמדת ד"ר דינה לבל - מומחית בעלת שם בינ"ל בתחום, ובהנחייתה של גילה גרטל חסון - רכזת קבוצת המשימה "נגישות" באיגוד.
בפרוייקט, שהחל בראשון לנובמבר ויימשך כשלושה שבועות, יעברו הסטודנטים המשתתפים על אתרים ישראלים - רבים ככל הניתן, יסרקו כל אחד ואחד ויבחנו האם הם אכן עומדים בשורת קריטריונים ההופכים את האתרים לנגישים לאנשים בעלי מוגבלויות. בדיקת כל אתר תארך כשעתיים עד שלוש שעות ועל כל אתר שייבדק ימולא דו"ח מקיף, שיישלח לבעל האתר ובו פירוט בעיות הנגישות שבו ומהם הפתרונות ההמומלצים לתיקון.
"העולם הווירטואלי כמו העולם הפיזי, הוא גם שלהם. עמידה בסטנדרטים והתאמת הטכנולוגיה גם בהיבט המוסרי ובהיבט מיצוי הפוטנציאל להפצת המידעלאחוז גבוה ככל שניתן באוכלוסיה הוא אינטרס לאומי", אמרה יו"ר ועדת החינוך והתרבות בכנסת, מלי פולישוק בלוך, בהתייחסה להנגשת אתרי אינטרנט לאוכלוסיות נוספות, "ביצוע פעולות מהבית באמצעות הרשת הוא דבר שיכול להקל על מוגבלים עד כדי ביטול המגבלה שלהם".
למרות הפוטנציאל האדיר הגלום באינטרנט עבור אנשים עם מוגבלויות, חלקם הגדול נתקל בקשיי נגישות בעת הגלישה. לדוגמא, אדם שאינו יכול להפעיל עכבר וגולש רק באמצעות מקלדת - לא יוכל לנווט באתרים רבים. קבוצת הנגישות של איגוד האינטרנט הישראלי, פועלת מזה שלוש שנים לקידום הנגישות של אתרי האינטרנט בישראל.
"השימוש במחשב ובאינטרנט מאפשרים לאנשים עם מוגבלויות לעקוף את המוגבלות שלהם: לעבוד, לצרוך מידע, לקבל שרותים, לתקשר עם הסביבה ובעיקר לקחת חלק פעיל ושווה בחברה ובתרבות - כל זאת ללא תלות באחרים", אומרת גרטל חסון. "הבדיקה שתבוצע ע"י הסטודנטים, היא בדיקה סטנדרטית, המוכרת ומבוצעת באתרים ברחבי העולם כולו. אנו מקווים שבעלי אתרים רבים ירימו את הכפפה, יטלו יוזמה וישפרו את הנגישות לאתרם".
בעלי אתרים, המעוניינים שאתרם ייבדק, מוזמנים לשלוח בקשה לאימייל: gila@isoc.org.il.